Наукові публікації доцента Т. І. П'ятковського
Mok J.H., Pyatkovskyy T., Heskitt B., Soldavini A., Simons C.T., Yousef A., Sastry S.K.. Feedback control of apple juice quality during storage via multiple, mild in-situ processing treatments.// Journal of Food Engineering.- 2024.Jun 1.-112167.
Сельський П.Р., П’ятковський Т.І., Покришко О.В. Організація гібридного навчання іноземних студентів у змішаних академічних групах: проблеми та шляхи їх подолання.// Медична освіта. - 2024.-(1).-66-70.
П’ятковський, Т., Покришко О. Порівняння ергономічності методів інокуляції мікроорганізмів на щільні живильні середовища // Анали Мечниковського Інституту. - 2023.- (2), 45–48.
П’ятковський Т. І., Покришко О. В., Сельський П. Р. Особливості роботи центру протидії дискримінації та домаганням Тернопільського національного медичного університету імені і. Я. Горбачевського МОЗ України з іноземними студентами // Медична освіта. 2023. – 1. С. 76–81.
Mok J. H., Sun Y., Pyatkovskyy T., Hu X., Sastry S. K Mechanisms of Bacillus subtilis spore inactivation by single-and multi-pulse high hydrostatic pressure (MP-HHP) // Innovative Food Science & Emerging Technologies. 2022. - 15.- Р. 103147
Mok J.H., Pyatkovskyy T. , Yousef A., Sastry S.K. Effects of combination shear stress, moderate electric field (MEF), and nisin on kinetics and mechanisms of inactivation of Escherichia coli K12 and Listeria innocua in fresh apple-kale blend juice // Journal of Food Engineering.- 2021. - 292. - P. 110-262
Kasler D.R., Pyatkovskyy T., Yousef A.E. and Sastry S.K., Effect of moderate electric field pretreatment in combination with ozonation on inactivation of Escherichia coli K12 in intact shell eggs. // LWT.-2020.- 4- P.109-338.
Shynkaryk M.V., Pyatkovskyy T., Yousef A.E. and Sastry S.K., In-situ monitoring of inactivation of Listeria innocua under high hydrostatic pressure using electrical conductivity measurement. // Journal of Food Engineering. - 2020.-2.- P.110-087.
Wang L.H., Pyatkovskyy T., Yousef A., Zeng X.A. and Sastry S.K., Mechanism of Bacillus subtilis spore inactivation induced by moderate electric fields. // Innovative Food Science & Emerging Technologies.- 2020.- 23. - P.102-349.
Mok, J.H., Pyatkovskyy, T., Yousef, A. and Sastry, S.K., Effects of combination shear stress, moderate electric field (MEF), and nisin on kinetics and mechanisms of inactivation of Escherichia coli K12 and Listeria innocua in fresh apple-kale blend juice. // Journal of Food Engineering.- 2020.- 56.- P.110-262.
Mok, J.H., Pyatkovskyy, T., Yousef, A. and Sastry, S.K., Synergistic effects of shear stress, moderate electric field, and nisin for the inactivation of Escherichia coli K12 and Listeria innocua in clear apple juice . // Food Control. - 2020. -9.- P.107-209.
Schottroff, F., Pyatkovskyy, T., Reineke, K., Setlow, P., Sastry, S.K. and Jaeger, H. Mechanisms of enhanced bacterial endospore inactivation during sterilization by ohmic heating.// Bioelectrochemistry.- 2019. - 130.-P.107-338.
Mok, J.H., Pyatkovskyy, T., Yousef, A. and Sastry, S.K., Combined effect of shear stress and moderate electric field on the inactivation of Escherichia coli K12 in apple juice. // Journal of Food Engineering. - 2018. - 262.- P.121-130.
Pyatkovskyy, T.I., Shynkaryk, M.V., Mohamed, H.M., Yousef, A.E. and Sastry, S.K., Effects of combined high pressure (HPP), pulsed electric field (PEF) and sonication treatments on inactivation of Listeria innocua. // Journal of Food Engineering. - 2018.- 233, - P.49-56.
Pyatkovskyy T., Shynkaryk M., Yousef A. and Sastry S.K., Reduction of Escherichia coli O157: H7 population on baby spinach leaves by liquid sanitizers. // Journal of Food Process Engineering. -2017.- 40(3),-P12479.
Pyatkovskyy T., Shynkaryk M., Yousef A. and Sastry S.K., Fresh produce sanitization by combination of gaseous ozone and liquid sanitizer. // Journal of Food Engineering.- 2017.- 210,- P.19-26.
Shynkaryk M.V., Pyatkovskyy T.I., Yousef A.E. and Sastry S.K.,. Gaseous ozone treatment of baby spinach within the existing production chain for inactivation of Escherichia coli O157: H7 // Journal of Food Engineering. -2016. -191.- P.10-18.
Shynkaryk, M.V., Pyatkovskyy, T., Mohamed, H.M., Yousef, A.E. and Sastry, S.K.,. Physics of fresh produce safety: role of diffusion and tissue reaction in sanitization of leafy green vegetables with liquid and gaseous ozone-based sanitizers . // Journal of food protection. - 2015.- 78(12).- P.2108-2116.
П’ятковський Т.І. Застосування Септофіту для лікування захворювань пародонта у хворих на хронічний панкреатит. // Здобутки клінічної і експериментальної медицини. — 2011. — № 2. — С. 108-112.
Ковальчук А.О., П’ятковський Т.І. Динаміка змін мікробіологічних показників експериментальних опікових ран при проведенні ранньої нефректомії з використанням ліофілізованих ксенотрансплантатів вторинного зрізу // Вісник наукових досліджень. — 2010. — № 2. — С. 46-59.
Климнюк С.І., Покришко О.В., П'ятковський Т.І., Ткачук Н.І.Персистенція S. aureus у студентів медичного університету та їх чутливість до антибіотиків. // Biomedical and Biosocial Anthropology. – 2010. – № 15. – С. 14-16.
Ковальчук Л.Я., Яшан О.І., Господарський І.Я., Лазарчук О.В., П'ятковський Т.І. Особливості лабораторної діагностики грипу в умовах епідемії ГРВІ в західному регіоні України протягом жовтня-листопада 2009 року. // Інфекційні хвороби. – 2009. – № 4. – С. 33-36.
Климнюк С.І., Романюк Л.Б., Покришко О.В., Кучмак О.Б. П’ятковський Т.І.Роль викладання мікробіології в підготовці медсестер-бакалаврів . // Медсестринство. – 2009. - №1. – С.35-36.
Климнюк С.І., Герасимів І.М., Покришко О.В., П’ятковський Т. І., Ткачук Н.І. /Мікробіоценоз шкіри ступнів та передпліччя людини в нормі та при патології .// Вісник наукових досліджень. — 2008. — № 3. — С. 28-32.
Климнюк С. І., Бігуняк В. В., Кременчуцький Г. М., П'ятковський Т. І. Комплексне лікування потерпілих з опіками ІІ-ІІІА ст. та площею до 15 % поверхні тіла. — Київ, № 157-2008. - C. 56-61
Pyatkovskyj T. The comparing of experimental burn wound and human thermic wound microflora. // Przeglad lekarski. — 2007. — Vol. 64. — P. 54.
Климнюк С.І., Кременчуцький Г.М., Покришко О.В., Ситник І.О., Творко М.С., Ткачук Н.І., П’ятковський Т.І., Шкільна .І.Пробіотики як препарати корекції дисбактеріозів шкіри. // Фармацевтичний часопис. – 2007. – № 1 (1). – С. 73-79.
Климнюк С. І., П’ятковський Т. І., Бадюк О. Я., Бадюк Р. А. Використання антисептика Бетадин при лікуванні термічної травми. // Biomedical and Biosocial Anthropology. — 2008. — № 11. — С. 60—62.
П'ятковський Т. І. Мікрофлора шкіри та її адгезивні властивості. // Актуальные проблемы медицины и биологии. — 2007. — № 1. — С. 82—87.
П'ятковський Т. І. Колонізаційні властивості Aerococcus viridans – основи пробіотика А-бактерин. // Вісник наукових досліджень. — 2007. — № 3. — С. 64—66.
Климнюк С. І. Застосування препарату Декасан у потерпілих з опіками. // Biomedical and Biosocial Anthropology. — 2007. — № 9. — С. 53—56.
Климнюк С. І. Адгезивні та антагоністичні властивості окремих представників мікрофлори опікової рани. // Вісник наукових досліджень. — 2007. — № 2. — С. 71—73.
Климнюк С. І., П’ятковський Т. І., Мікрофлора опікової рани та чутливість її представників до антибіотиків при лікуванні з використанням ліофілізованих ксенодермотрансплантатів . // Шпитальна хірургія. — 2007. — № 2. — С. 23—25.
П’ятковський Т. І., Климнюк С. І., Бадюк О. Я., Головатий Я. І.Використання А-бактерину з метою профілактики та лікування опікової інфекції. // Вісник наукових досліджень. — 2007. — № 4. — С. 62—64.
Покришко О. В., Климнюк С. І., Кременчуцький Г. М., П’ятковський Т. І.Можливість використання пробіотиків для відновлення еубіозу шкіри. // Здобутки клінічної та експериментальної медицини. — 2006. — № 2. — C. 89—95.